Szertartások

A Város szertartásainak rekonstrukciójához sajnálatosan kevés adat áll az utókor rendelkezésére. Néhány kerámiatöredék díszítései között láthatunk sajátos mozdulatokkal sorakozó táncosokat...
A Növekvő Városban a vizet megközelíthetetlennek tartották, mivel szokásos eszközökkel megfoghatatlan, kígyószerűen sikamlós természetű, és ellenszenves simulékonysága is.
A szertartás jelentős része a megfelelőnek érzett gyökér kiválasztása és gondosan megfontolt mozdulatokkal való megközelítése (mindez csak a testi megtisztulás és hosszas böjtök után lehetséges).
Engesztelő eszköz telihold idején. A C1-es szektor holdvártájában találtuk. Elsősorban a hold káros hatásait kiküszöbölendő, a házak ablakaiban helyezték el.
A Város böjtjeiről csupán néhány töredék tanúskodik, az önként vállalt éhezések magyarázatai meglehetősen homályosak, egymásnak ellentmondóak.
»Vedd a kutyakérget, vedd a zikmutgyökeret, vedd a fagyos mentát, a tépőfüvet és a kacsával párold. Sütésnél öntözd meg aranyló zsírral, levekkel.«
FEL
EN