Kawanishi professzor

paleoasztronautikus rekonstrukciójához

A Növekvő Városhoz mint építészeti és geometriai jelenséghez számtalan elmélet fűződik. A londoni Science Fiction Society a "Big Hump" elmélet alapján egy hajdani űrhajó landolási területének tartja az építményt és annak közvetlen környékét. Más paleoasztronautikában hívő csoportok (Von Däniken és követői) egy idegen civilizáció földetérése emlékművének vélik a helyszínt.
A japán Kawanishi professzor a helyszín légifelvételeinek tanulmányozása után egy távoli civilizáció üzenetének tartja az építményt, ahol a kódok falak és terek különös kombinációiban rejlenek, melyeket mi barbár és rövidlátó módon nem vagyunk képesek felfejteni (lásd az épület 16 szegmentumú alapszerkezetét). Ugyancsak világosan látni véli a város gyökérzetét, valamint az ott rejtőző kőtojást, amely ma is pulzálásra kész állapotban várakozik a romok alatt, és megfelelő jelsorozatra képes felvenni a kapcsolatot távoli alkotóival. Kawanishi a hajdani űrhajó eredetét a Triangulum Nordicum néven ismert csillagképbe helyezi. Az építmény hármas tagozódása, a gyökérzet, a földi szféra és a kőbuboréknak keresztelt építészeti elem még számos információt titkol előlünk, ami Kawanishi szerint a Város képírásának egyes jeleiben is megmutatkozik.
Némelyek a 16 cikkelyre osztható szűrhímzéssel kapcsolják össze a romok formáját, ekként rokonítva egyes burját–mongol sámánemlékekkel. Rokona azonban csupán a Nagy Fal, mely esetünkben spirális formába idomul....

A Larousse Nagy Enciklopédia rövid címszavában a következőket közli Kawanishi professzorról:
(Kobe 1888. július 12. – Kyotó 1967. április 23.)
Politikus, csillagász, építész. Előkelő bushido szamuráj családból származott. Tizenhét éves korában evangélikus hitre tért át. Tanulmányait hazájában, majd 1914 és 1916 között az USA-ban végezte, itt a princetoni Csillagászati Fakultás hallgatója volt. Tokióba visszatérve obszervatóriumot épített, az építés munkálatait saját vagyonával jelentősen támogatta. Az ufológia hipotéziseit nagysikerű művekben ismertette. Munkái:
Taiyo wo irumono (A Napvadászat), 1932.
Kabe no koe kikutoki (Ha valaki hallja a fal énekét), 1946.(A Növekvő Városról szóló munkája)
Waga machi (Az én városom), 1958.
Naruto hicho (A narutoi titkos levél), 1959.
Ez utóbbit könyvkötészeti remekműként is számontartják, kivételes selyemborítója miatt.
s

Rekonstrukciók

FEL
EN