Idol napszertartáshoz

A szükséges kézmozdulatok napszertartás alkalmával
"Mint jól tudod, mon ami, délben legjobb a verőfényt kihasználva végrehajtani a szertartást, de az enyhén ködös idő sem tilalmas. Használj izzó acélt, de kerüld az olvasztott aranyat. Az itt csak baljós lehet! Ismétlem, figyelj a kéztartásra, ami itt üzenet és alázat egyben. Az ezüstpénztként megjelenő nap kedvező kincsleletet mutathat a párás környezetben. Az izzó nap felé emelt edény csillámlásaiból a jövő bizton kiolvasható, magyarázatai egyértelműek.
A napfelkelte és a napnyugta a szertartásnál kerülendő, mivel a látvány okozta érzelmi ellágyulás félrevezető lehet, bizonytalan értelmezésre indít, miért is csak önmagunkat okolhatjuk. A szertartás előtt a böjt és önmegtartóztatás ajánlatos, de ezt Te..."

Theodore Garbieu levelének részlete a Mekong deltából címezve S. J. Robin vicenzai szállására.
Idol napszertartáshoz
kerámia, fa, aranyfüst · 28 × 30 × 26 cm

Idol holdszertartáshoz

"Engesztelő eszköz telihold idején. A C1-es szektor holdvártájában találtuk. Elsősorban a hold káros hatásait kiküszöbölendő, a házak ablakaiban helyezték el. Távoltartotta a rontást és az erősebb érzelmi hullámokat, miket e hideg égi jel kiválthat, segítette a fiúgyermekek nemzését is.
Felmerült az idolok egyfajta önigazoló, mondhatni azonosító jelként történő használata is, hiszen aki ilyen bálványt helyez ki, az bizonyára nem más...
...persze a rejtett kézjelek és más praktikák sem estek tőlük távol. A sikátorokban magányosan felvonuló résztvevők felemelt karral maguk fölé tartották a »holdmécsest«. Kivonultak a városból, és a magányos meditálás baljós révületében földre rakták a ládikát, eléhelyezve jelképes ajándékaikat (háromszor füstölt dió, zikmutgyökér, sebgyógyítófű stb). Környezetként a lombos erdőket, illetve nagykoronájú idős hagyványfákat javallták, hiszen a lombok sejtelmes villódzása segített az üzenetek létrejöttében. A tárgyat ki-ki..."

Részlet S. J. Robin tábori naplójából (1921)
Idol holdszertartáshoz
kerámia, kő, aranyfüst · 25 × 22 × 13 cm

Szertartások

FEL
EN